Spierpijn

Spierpijn ontstaat door dat u uw spieren heeft overbelast. Waarschijnlijk omdat u oefeningen heeft gedaan die u niet bent gewend. Het is daarom belangrijk om het opdruk schema aan te houden en uw zelf niet te overbelasten. Deze spierpijn heeft u met name bij het maken van een beweging. U voelt dan een stijf gevoel, krap of een pijnscheut.

Uw spierpijn verhelpen?

Wanneer u last hebt van spierpijn is het belangrijk uw spieren een aantal dagen rust te gunnen. ВDaarnaast zijn er ook bepaalde middeltjes die uw spieren soepeler laten voelen:

A. Vogel Creme Arnicaforce


U smeert deze crГЁme een aantal keer per dag op uw pijnplekken en de spierpijn zal sneller verdwijnen.

Tijgerbalsem


Bij veel mensen bekend, tijgerbalsem. Het is een goed middel om uw spierpijn te verzachten en weer soepel te maken. ВTijgerbalsem is er in verschillende uitvoeringen:
- Tijgerbalsem rood
- Tijgerbalsem vloeibaar
- Tijgerbalsem wit

Voorkom spierpijn

U kunt spierpijn voorkomen door een goede warming up en cooling down te doen. Op deze manier weten uw spieren waar zij aan toe zijn.

Spierpijn maar niet van het sporten?

Het kan ook zo zijn dat u last hebt van bepaalde aandoeningen. U heeft bijvoorbeeld de griep of gebruikt bepaalde medicijnen die uw spieren een naar gevoel geven. Als dit zich langer voortzet is het altijd verstandig om even langs de huisarts te gaan.